Ίδρυση πολυεθνικού κέντρου πολυπολιτισμικού χαρακτήρα

Χθες το βράδυ παρευρεθήκαμε στο «Δείπνο Αγάπης» που οργανώθηκε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’. Το δείπνο αποτέλεσε μια συνάντηση για την παρουσίαση ενός νέου έργου του Πατριαρχείου, στο οποίο έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε. Αφορά στην πλήρη ανακαίνιση και μετατροπή ενός υφιστάμενου κτιρίου στην έδρα του Πατριαρχείου στην Κυψέλη, σε ένα πολυεθνικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο θα διοικείται από τον μη κυβερνητικό οργανισμό με την επωνυμία Αλεξανδρινή Πνοή που ιδρύθηκε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Στόχος της Αλεξανδρινής Πνοής είναι να δημιουργήσει ένα κέντρο εκπαίδευσης, πολιτισμού, δημιουργίας και αναψυχής, όπου όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής του και τη θέση τους στην κοινωνία. Το όραμα του Πατριαρχείου είναι να υποστηρίξει την ειρηνική συνύπαρξη και τον αλληλοσεβασμό του τοπικού και ξένου πληθυσμού στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από κοινές δράσεις.

Μας τιμά πολύ το γεγονός ότι είμαστε μέρος αυτής της πολύτιμης κοινωνικά προσπάθειας ως αρχιτέκτονες  του έργου αξιοποίησης του κτιρίου.